Besök av Näringsliv Sjöbo

19.06.2023

MEDARBETARNA VIKTIGA NÄR RUBINS GRÄV SATSAR FRAMÅT

För tolv år sedan startade Fredrik Rubin enskild firma för att kunna ta uppdrag med sin grävmaskin. Förra året blev han utsedd till Årets unga företagare av Företagarna Sjöbo Kommun. Idag har Rubins Gräv i Skåne AB 14 anställda, en omsättning på ca 20 miljoner (2022) och många uppdrag runtom i Skåne inom allt från trädgårdsanläggning, anläggning av husgrunder, transport av maskiner och material till grävning för vatten och avlopp, med mera.
Medan Fredrik räknar på större jobb och uppdrag har sambon Martina Nilsson koll på medarbetarna och att de har vad de behöver för att kunna prestera så bra som möjligt och trivas på jobbet. I företagets nybyggda lokaler väster om Sjöbo finns bland annat ett gym där medarbetare kan styrketräna. 

- Vi har fantastiska anställda, understryker både Martina och Fredrik.

Att medarbetarna ses som en viktig resurs och del i företagets utveckling blir fort tydligt för besökaren.
- Medarbetarna ska vara delaktiga i saker som känns värdefulla för dem, säger Martina. Fredrik ger ett exempel:
- Ber man som anställd om något, ett nytt verktyg eller liknande, som effektiviserar arbetet så ska man kunna få det. 


I onsdags hade Sjöbo kommun i form av André af Geijerstam, oppositionsråd (SD), Cecilia Olsson Carlsson, vice kommunstyrelseordförande (S), Kent Ivan Andersson, ledamot kommunstyrelsens arbetsutskott (M) och Linnea Vikbrant, näringslivssamordnare, nöjet att få besöka företaget.

Tack för ett trevligt och intressant besök!