Rivning/Dränering/Trädgård - Veberöd

07.09.2021

Vi förbereder singelytor samt planterinsytor och är i sluttampen med plattläggningen. Det ska komma snickare som ska bygga färdigt några staket. När staketet i sin tur är på plats så ska vi lägga de sista plattorna och därmed avsluta för denna gång.

Nu händer det grejer! Plattorna till uppfarten är snart på plats och nu går det att se en helhet.  Utemiljön växer snabbt fram och snart kan husaren njuta av sin nya trädgård.

Vi lägger plattor för glatta livet. Vi har även fått med en akodränränna intill poolen för att leda bort regnvatten.

Vi är tillbaka i Veberöd och återställer det sista efter vi varit och dränerat i våras. Nu är det dags för det "kosmetiska" och vi ska lägga plattor och göra fint runt den nya poolen vi satt på plats. 

Poolbotten är klar. Där är dränerat, duk och makadam är på plats och fiberduk är lagd. Därefter har poolbotten lyfts på plats för att sakta fyllas upp med vatten samtidigt som ytan runt om fylls på med schakt.

Frånlopp och tillopp är inkopplat samt att ett stöd byggts i tryckimpregnerat virke för att stödja pooltrappan.

Här kommer ett projekt vi faktiskt varit igång med i någon vecka. Första uppdateringen kommer här när vi är igång med att gräva pool.

Innan dess har vi varit och rivit ett uterum, ett trädäck, ett växthus och ett plank. Därefter har vi dränerat och nu är det dags för att bygga upp en ny trädgård. Först ut  blir rätt givet att göra arbetet inför den kommande poolen.