Trädgård i Veberöd

07.09.2022

Sådär ja! Nu är trädgården i Veberöd färdig och vi har avetablerat. Uppfarten till garaget är asfalterad och inramad med smågatsten.

En mycket snygg trädgård med ett gediget hantverk. Här har det både knackats smågatsten och lagts marktegel. Ett riktigt konstverk vill vi påstå!

Nu önskar vi husarna all lycka till med den nya trädgården och piper vidare till nästa projekt.

Våra grabbar är så grymma!

Då knackar vi den sista ramen och påbörjar bågarna i smågatsten. Efter det är det dags att asfaltera uppfarten.

Smågatstenen är på plats som en ram runt uppfarten och det är dags att lägga lite fokus vid markytan intill garaget. Vid uppfarten har vi lagt en större yta med smågatsten som möter upp gångarna i marktegel som leder till husets entré.

Intill markteglet i trädgården i Veberöd knackar vi smågatsten. Att knacka smågatsten är även ett riktigt hantverk och blir en snygg kontrast intill teglet.

Efter semesterledigheten är vi bland annat i full gång med vårt projekt i Veberöd. På agendan står det MARKTEGEL med stora bokstäver. Det är gångar från entrén runt uteplatsen som ska läggas i olika mönster.

Precis utanför entrén så har vi lagt ett ursnyggt fiskbensmönster som möts upp av en ram. Gångarna är gjorda med halvförband. Jisses vad läckert!

Det är en del jobb med att lägga marktegel. Nog för att de betongplattor som vi till största del lägger kan skilja sig åt i form så går det ICKE att jämföra med att arbeta med marktegel. Under arbetets gång får vi hela tiden justera underlaget eftersom teglet kan skilja något oerhört i form. Men snyggt som tusan blir det! 

Entrén till huset har fått lite plattor. Nu börjar det verkligen hända grejer och utemiljön börjar växa fram.

Just nu sker en del förberedelser i trädgården. Vi har schaktat det vi ska och har börjat gräva fram elslang till ett kommande utekök.

Nästa stopp är i Veberöd där vi ska anlägga en ny trädgård till ett helt nybyggt hus.