Vikhems torg - Staffanstorp

24.04.2023

Vilken utemiljö!

Vikhems torg i Staffanstorp är klart och vi håller på att avetablera. Det har planterats, lagts plattor, gjutits till stolpar och staket, såtts gräs, lagts asfalt med mera. 

Mixen av olika sorters material gör sig så bra. Marktegel är så himla snyggt men blir extra snyggt när det ramas in av en antracit platta. En riktigt fin utemiljö till ett mycket fint bostadsområde.


Stolpar till handledare har gjutits på plats och utemiljön inne i Staffanstorp börjar dra sig mot sitt slut. Tänk vad lite gräsytor gör mycket och hur snyggt det blir med gångar av plattor. Där är en del fog som ska kompletteras runt om på plattytorna men sedan är det snickarnas tur att göra det sista.

På flera ställen runt om på bygget i Staffanstorp har vi gjort plats för cykelställ. När de monterats korrekt har vi gjutit fast de så att de sitter ordentligt.

Plattytorna växer fram och det är mycket enklare att arbeta nu när solen börjar visa sig. Det är vad det är att arbeta med mark när det är fruset och kallt.

I förra veckan fick vi manna upp inne i Staffanstorp eftersom vi skulle vi en större leverans som var viktig att få på plats ganska omgående. Sagt och gjort så samlade vi två av våra grymma gäng för att effektivisera. Det är även roligt att kunna sammanstråla eftersom vi oftast har projekt på olika orter.

I Staffanstorp lägger vi plattor som sedan ska kapas så att vi får till en riktigt snygg kant. Vi fortsätter även med att lägga plattor som ska stötta upp det kommande trädäcket som ska byggas intill husfasaden.

På Vikhems torg i Staffanstorp kämpar vi på med att lägga plattor. Fokus just nu är att stocka av och förbereda inför plattläggning.

Då har vi fått trappsteg på plats och gången som är gjord av marktegel är också klar. Vilket lyft för utemiljön.

Inne i Staffanstorp flyter arbetet med att lägga marktegel på och vi arbetar oss fram längs med lägenhetshuset.

Nu går det undan!

Den senaste tiden har vi lagt mycket marktegel och det är inget undantag här inne i Staffanstorp. Ett bra jobb utfört av ett gäng glada gubbar!

På Vikhems torg i Staffanstorp är det finplanering som står på schemat. Här ska det göras utemiljö till de nya lägenhetskomplexen som byggts. Just nu förbereder vi en del inför trädäck och plattläggning.